Weespers aan de Wand organiseert i.s.m.

WeesperNieuws en Bibliotheek Weesp

"Weesperfotomobiel" Fotowedstrijd

INSCHRIJVING GESLOTEN!

Wat een feestje was het weer deze 4e editie van de Weesperfotomobielwedstrijd. Er hebben weer heel veel jongeren meegedaan en prachtige foto’s ingestuurd. Het thema voor 2017 was

“Wat heb jij met ROOD, GEEL en BLAUW”

Kijk rustig nog even naar alle inzendingen en geniet na van de prijswinnaars. We zien jullie graag volgend jaar weer terug!

 

 

 

Thema

ROOD, GEEL en BLAUW zijn 3 basiskleuren waar je in de schilderkunst bijna alle andere kleuren mee kunt maken. De bekende kunstschilder Mondriaan, die dit jaar 100 jaar geleden werd geboren, maakte schilderijen in uitsluitend deze 3 basiskleuren. Vaak waren dat abstracte voorstellingen. Mondriaan behoorde tot de kunst-stroming De Stijl, een stroming die probeerde kunst te maken die ‘orde’ uitstraalde.

 

De uitdaging voor jou is om foto’s in te sturen die duidelijk maken wat jij hebt met ROOD, GEEL en BLAUW. Dat kan door een foto te maken die ook ‘orde en regelmaat’ uitstraalt, maar je kunt je ook verdiepen in foto’s waar deze 3 kleuren in voorkomen op een of andere manier. Denk buiten de box! Zoek het creatieve, of maak juist het alledaagse weer bijzonder!

 

 

Voorbeeld

De uitdaging voor jou is om foto’s in te sturen die duidelijk maken wat jij hebt met ROOD, GEEL en BLAUW. Dat kan door een foto te maken die ook ‘orde en regelmaat’ uitstraalt, maar je kunt je ook verdiepen in foto’s waar deze 3 kleuren in voorkomen op een of andere manier.

 

Hieronder zie je twee voorbeelden.

 

1. Voorbeeld zonder bewerking, waarin de kleuren rood, geel en blauw in de omgeving gevonden werden.

“roodgeelblauw”

 

2. Voorbeeld van een foto bewerkt met bv. de Prisma app, waarbij de app gebruikt is om de foto van, in dit geval, een hoek van een slaapkamer (links), om te toveren tot een Mondriaan schilderij (rechts).

“mondriaan”

 

 

 

 

Prijzen

De 1ste, 2de, en 3de prijswinnaars van beide categorieën ontvangen het boek ‘Foto! durf bijzondere foto’s te maken’van Marije van der Hoeven. Daarnaast worden geldprijzen verdeeld onder de 1ste en 2de prijswinnaars.

En jouw foto komt in het WeesperNieuws.

Verder zullen inzendingen tijdens de Weespers aan de Wand en daarna nog een hele maand in de bibliotheek geëxposeerd worden.

En alle inzendingen zullen op deze site geplaatst worden en voor iedereen te zien blijven.

 

Inzendingen

Juryrapport

De beste foto's van elke categorie worden gekozen door een jury. De foto’s worden besproken tijdens de prijsuitreiking.

 

Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden.

Hoe doe je mee

Om kans te maken op een van de prijzen voldoe je aan het volgende:

 

je bent niet jonger dan 12 en niet ouder dan 18 jaar

je foto is met je mobiel gemaakt

je woont in Weesp of zit in Weesp op school

je mag maximaal 3 foto's per persoon inzenden

je zorgt voor een zo hoog mogelijke resolutie, zodat als jouw foto gekozen wordt we hem goed kunnen afdrukken.

eventuele bewerkingen mogen alleen in apps op de mobiel gedaan worden, geen photoshop!

je stuurt je foto vóór 28 mei op via het onderstaande inschrijfformulier.

 

 

Uit alle inzendingen zullen de volgende selecties gemaakt worden:

Er zijn 3 prijzen te verdienen binnen elke categorie:

1e prijs - De beste foto van elke categorie.

en vervolgens een 2e en 3e prijs binnen elke categorie.

 

JURY

De beste foto's worden gekozen door de volgende juryleden: Anne van Gelder, Eric Hage en Paul Roholl.

 

Zodra we de foto ontvangen hebben plaatsen we hem zo snel mogelijk online.

Valt jouw foto in de prijzen dan hoor je dat persoonlijk van ons. De prijsuitreiking zal plaatsvinden op zaterdagochtend 3 juni in de Bibliotheek Weesp.

 

7 TIPS

De volgende 7 tips kunnen je helpen je foto net dat beetje extra te geven om er een echt mooie plaat van te maken:

1. Je oog is belangrijker dan de camera. Zelfs met de simpelste camera kun je mooie foto maken. Een dure camera is geen garantie voor een goede foto. Jij bepaalt wat er in het beeld komt en hoe, niet je camera!

 

2. Let op alle hoeken, wat wil je wel, wat wil je niet in beeld. De achtergrond is net zo belangrijk als de voorgrond.

 

3. Je kunt uren wachten op de perfecte omstandigheden, maar vaak is een spontane foto het leukst. Het zijn juist die spontane foto’s die een glimlach op je gezicht toveren en die je terugnemen naar een mooi moment! Wees ook vooral niet bang om fouten te maken! Heb je een opeens een gek idee? Voer het uit! Lach erom wanneer het mislukt en probeer het de volgende keer gewoon weer opnieuw!

 

4. Een foto moet je in één klap raken. Een foto zou op zichzelf alles al moeten vertellen.

 

5. Denk na over het gebruik van beeldbewerkingsapps op je mobiel. Waarom zou je het wel doen, waarom niet? Een pure foto, zonder bewerking is vaak mooier dan een overbewerkte foto. Heeft je foto het nodig en zo ja, waarom dan?

 

6. Probeer diverse posities, neem eens een foto van bovenaf of juist van onder. Verandering van perspectief kan een foto net dat beetje extra geven.

 

7. Bedenk waar je de nadruk op wilt leggen in je foto. Hoe pak je dat aan? Probeer te spelen met scherptediepte, het gebied wat scherp is in je foto. Bijvoorbeeld je onderwerp op de voorgrond scherp, de rest erachter onscherp.

 

en tot slot, de belangrijkste van alles: HEB PLEZIER!!! Pak je mobiel en leg je wereld vast. Wij willen zien wat jou beweegt en raakt!

 

Sponsoren

Met dank aan onze sponsoren

Inschrijven!

Inschrijving is gesloten. Tot volgend jaar!

Top