Weespers aan de Wand organiseert i.s.m.

WeesperNieuws en Bibliotheek Weesp

"Weesperfotomobiel" Fotowedstrijd

INZENDTERMIJN GESLOTEN

Helaas, het zit erop, de inschrijvingstermijn is nu echt gesloten! Wat een geweldige hoeveelheid deelnemers en wat hebben jullie veel foto's ingestuurd. We gaan vanavond stemmen. Let op het Weespernieuws a.s woensdag!

 

Ben je één van de prijswinnaars, dan ontvang je nog een persoonlijke uitnodiging om bij de prijsuitreiking aanwezig te zijn.

 

Wie niet in de prijzen is gevallen kan in ieder geval het hele weekend zijn/haar werk bekijken in de Bibliotheek, waar het gedurende de hele Weespers aan de Wand expositie zal blijven hangen. We hopen dat je ook op de prijsuitreiking komt! De exacte tijd en data daarvan wordt nog bekend gemaakt hier.

 

Dankje wel voor je enthousiasme!! En tot dit weekend!

 

 

 

 

Prijzen

1e prijs Een Canon EOS 1200D+EF-S met 18-55mm lens, batterij en tafelstatief.

Plus jouw foto in het WeesperNieuws en groot afgedrukt als onderdeel van de Weespers aan de Wand expositie in de Van Houtenkerk.

 

2e prijs Een Salora actioncam met outdoor pack bestaande uit een chest harness, carrybox, wrist mount bag for chest harness en een usb adapter.

En jouw foto in het WeesperNieuws en groot afgedrukt als onderdeel van de Weespers aan de Wand expositie in de Van Houtenkerk

 

 

Verder zullen inzendingen tijdens de Weespers aan de Wand en daarna nog een hele maand in de bibliotheek geëxposeerd worden.

En alle inzendingen zullen op deze site geplaatst worden en voor iedereen te zien blijven.

 

Thema

IK BEN...

 

Dit jaar werken we met een thema: IK BEN...

Omschrijf jezelf door middel van een foto. Het kan gaan om een stemming: IK BEN boos, verdrietig, blij of een karaktereigenschap: IK BEN vriendelijk, sportief, altijd vrolijk. Of misschien wil je je muziekstijl laten zien: IK BEN hiphop, jazz, klassiek. Of laat ons zien wat je later hoopt te worden: IK BEN arts, piloot, kunstenaar, fotograaf, wereldreiziger.

 

 

Wat kun jij met dit thema? Denk erover na, praat erover met vrienden, met anderen of ga direct met je camera aan de slag en laat het ons zien. Heeft jouw foto genoeg zeggingskracht of springt hij er op een andere manier uit, dan maak jij kans op een van de prijzen van dit jaar!

Inzendingen

Hier zullen alle inzendingen te vinden zijn op volgorde van binnenkomst.

Juryrapport

De beste foto's worden gekozen door een jury bestaande uit een professioneel fotograaf, een journalist van de nieuwsredactie, een kunstenaar en een kunstliefhebber.

 

Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden.

Hoe doe je mee

Om kans te maken op een van de prijzen voldoe je aan het volgende:

 

je bent niet jonger dan 12 en niet ouder dan 18 jaar

je foto is met je mobiel gemaakt

je woont in Weesp of zit in Weesp op school

je mag maximaal 3 foto's per persoon inzenden (JPG)

je zorgt voor een zo hoog mogelijke resolutie, zodat als jouw foto gekozen wordt we hem goed kunnen afdrukken.

eventuele bewerkingen mogen alleen in apps op de mobiel gedaan worden, geen photoshop!

je stuurt je foto vóór MAANDAGAVOND 9 MEI 20.00u op via het onderstaande inschrijfformulier.

 

 

Uit alle inzendingen zullen de volgende selecties gemaakt worden:

1e prijs - De beste foto uit alle inzendingen.

2e prijs - De op een na beste foto uit alle inzendingen.

 

JURY

De beste foto's worden gekozen door een jury bestaande uit een professioneel fotograaf, een journalist van de nieuwsredactie, een kunstenaar en een kunstliefhebber.

 

Zodra we de foto ontvangen hebben plaatsen we hem zo snel mogelijk online.

Valt jouw foto in de prijzen dan hoor je dat persoonlijk van ons. De prijsuitreiking zal plaatsvinden op 15 mei in de Bibliotheek Weesp.

 

7 TIPS

De volgende 7 tips kunnen je helpen je foto net dat beetje extra te geven om er een echt mooie plaat van te maken:

1. Je oog is belangrijker dan de camera. Zelfs met de simpelste camera kun je mooie foto maken. Een dure camera is geen garantie voor een goede foto. Jij bepaalt wat er in het beeld komt en hoe, niet je camera!

 

2. Let op alle hoeken, wat wil je wel, wat wil je niet in beeld. De achtergrond is net zo belangrijk als de voorgrond.

 

3. Je kunt uren wachten op de perfecte omstandigheden, maar vaak is een spontane foto het leukst. Het zijn juist die spontane foto’s die een glimlach op je gezicht toveren en die je terugnemen naar een mooi moment! Wees ook vooral niet bang om fouten te maken! Heb je een opeens een gek idee? Voer het uit! Lach erom wanneer het mislukt en probeer het de volgende keer gewoon weer opnieuw!

 

4. Een foto moet je in één klap raken. Een foto zou op zichzelf alles al moeten vertellen.

 

5. Denk na over het gebruik van beeldbewerkingsapps op je mobiel. Waarom zou je het wel doen, waarom niet? Een pure foto, zonder bewerking is vaak mooier dan een overbewerkte foto. Heeft je foto het nodig en zo ja, waarom dan?

 

6. Probeer diverse posities, neem eens een foto van bovenaf of juist van onder. Verandering van perspectief kan een foto net dat beetje extra geven.

 

7. Bedenk waar je de nadruk op wilt leggen in je foto. Hoe pak je dat aan? Probeer te spelen met scherptediepte, het gebied wat scherp is in je foto. Bijvoorbeeld je onderwerp op de voorgrond scherp, de rest erachter onscherp.

 

en tot slot, de belangrijkste van alles: HEB PLEZIER!!! Pak je mobiel en leg je wereld vast. Wij willen zien wat jou beweegt en raakt!

 

Sponsoren

Met dank aan onze sponsoren

Inschrijven!

Het zit erop, de inschrijvingstermijn is nu echt gesloten! Let op de Weespernieuws a.s woensdag!
Top